Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:32
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Gala Atipic Beauty 2016: Un pas inainte pentru normalitate

15 iulie 2016    
Mersul pe jos face piciorul frumos spune o vorbă din popor. Fiecare pas făcut corect este foarte important pentru sănătatea picioarelor. Facem aproximativ 2 500 000 de pași într-un an, iar până la vârsta de 70 de ani numărăm în jur de 175 000 000.
 
Din nefericire, pentru unii dintre noi numărătoare se oprește mult mai repede. Frumusețea însă nu poate fi știrbită de niciun accident, iar voința, încrederea și ambiția ne pot ajuta să mergem mai departe, chiar dacă picioarele nu o mai pot face. Au demonstrat-o 12 tinere cu dizabilități, care au defilat în scaune cu rotile, în cadrul celei de-a 9 Gale Atipic Beauty.
 
Atunci când sănătatea picioarelor și funcția mersului sunt afectate iar persoana în cauză rămâne imobilizată, pe lângă problemele medicale intervin și cele legate de integrarea socială și profesională. Depășirea acestor bariere, pentru a duce o viață normală nu este deloc ușor de realizat. Tinerele din AsociațiaOpen Your Heart au reușit! Și luptă pentru a ajuta și alte persoane imobilizate să o facă. Gala Atipic Beauty este una dintre inițiativele în această direcție, demonstrând că frumusețea există dincolo de condiția fizică. Promovând incluziunea socială pentru persoanele cu dizabilități, proiectul încurajează societatea românească să adopte măsurile necesare integrării acestora în toate domeniile, precum și măsuri de prevenție a accidentelor sau bolilor care pot afecta sănătatea picioarelor.
 
Anul acesta, pentru prima oară în cadrul evenimentului, s-au strâns fonduri pentru achiziționarea de scaune cu rotile pentru participantele seriilor precedente, scaune care se vor a fi ,,picioarele” cu ajutorul cărora tinerele să poată ,,păși” în lume, pentru a avea o viață cât se poate de normală.
 

În România trăiesc peste 700.000 de persoane cu dizabilități, adică aproape 4% din populația țării. Doar 30.000 dintre acestea au un loc de muncă, ceea ce clasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la rata angajării în rândul persoanelor cu handicap.  

 
Sanatateatv.ro