Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      22:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Grupul pentru Dialog Pharma: este nevoie de elaborarea unei strategii nationale a medicamentului, care sa rezolve disfunctionalitatile in accesul pacientilor romani la medicamente

10 octombrie 2016    
O politică sustenabilă a medicamentului, transpusă într-o strategie națională care să rezolve actualele disfuncționalități cu privire la accesul pacienților români la medicamente – acesta este obiectivul principal, asumat la lansarea Grupului pentru Dialog Pharma, care reunește Colegiului Farmaciștilor din România, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice și Cegedim.
 
În acest sens, în zilele următoare va fi semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății, prin care reprezentanții grupului se vor implica activ în regândirea actualei politici a medicamentului.

La baza actualelor deficiențe în ceea ce privește asigurarea accesului pacienților la medicamente stau mai multe aspecte, printre care  finanțarea neadecvată, metodologia actuală de calcul al prețului medicamentelor, dar și probleme de ordin administrativ, au explicat membrii Grupului pentru Dialog Pharma.