Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Joi, 19 iul 2018      07:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Medicii israelieni, in sprijinul bebelusilor arsi

18 august 2010    
Cei zece medici israelieni sosiți la Spitalul “Grigore Alexandrescu” se întorc astăzi acasă. Șeful echipei de medici, dr. Haik Josef, medic primar chirurgie plastică, șeful Departamentului de Arsuri, din cadrul Universității din Tel Aviv  a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că misiunea lor s-a încheiat aici și că scopul vizitei lor în România era să ofere o a doua opinie privind starea nou-născuților internați la  Spitalul “Grigore Alexandrescu”.
 
De asemenea, Haik Josef susține că el și colegii săi au venit în România din propria inițiativă. Inițial, s-a pus problema ca medicii israelieni să transporte bebelușii la Spitalul din Tel Aviv, dar, susține Haik Josef, bebelușii primesc cele mai bune îngrijiri de la medicii Spitalului “Grigore Alexandrescu”.
 
Dr. Haik Josef a mai adăugat că, în experiența lui de medic, a avut bebeluși cu arsuri produse de substanțe dezinfectante, dar nu s-a confruntat cu arsuri atât de grave.
Managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, prof. dr. Dan Enescu, prezent la conferință, a declarat că, în acest moment, starea nou-născuților este staționară, aceștia se află în șoc profund și pierd, în mod continuu, cantități mari de lichide din organism. ”Este vorba despre litri întregi de substanțe pe care acești copii le pierd în fiecare moment, iar noi suntem nevoiți să le reintroducem aceste lichide în organism”, a precizat prof. dr. Dan Enescu. Domnia sa a mai adăugat că oricărui bebeluș i se poate întâmpla orice, în orice moment, în ciuda faptului că starea lor este stabilă.