Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      13:45
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ministerul Sănătății încurajează medicii de familie să profeseze în mediul rural

29 ianuarie 2015    

Ministerul Sănătății încurajează medicii de familie să profeseze în mediul rural, mai ales în zonele defavorizate de la sate. În acest sens, medicii ar urma să primească sporuri cuprinse între 100% și 200%, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății ce ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie 2015.

„Intenția noastră este să atragem câți mai mulți medici către acele comunități deficitare, scopul este de a-i aduce pe medici acolo și de a-i și menține", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
 
În ceea ce privește poziția medicilor de familie, reprezentanții acestora susțin că astfel de sporuri există de acum 20 de ani și că prevederile noului proiect sunt mult mai severe.
 
„În ceea ce privește sporul de rural el există de 20 de ani. Este conceput ca o cale de a crește interesul medicilor pentru stabilirea practicilor în localitățile rurale sau zone izolate unde există deficit de medici. Acum  se rediscută aceste criterii, nu s-a ajuns la o varintă definitivă încă. Deocamdată aceste prevederi nu sunt mai bune, sunt mai severe decât cele care erau până acum, adică multe dintre localitățile rurale din țară vor pierde sporurile sau vor avea un spor mai mic. Singurele cabinete pentru care sporurile vor fi mai mare sunt cele 5 cabinete din Rezervația Delta Dunării care vor primi un spor de 200%. Este absolut necesar  dacă ne gândim că ei se deplasează pe apă, nimeni nu-i ajută cu nimic. Sunt condiții cu totul speciale și este nevoie și de servicii medicale și acolo”, a precizat dr. Rodica Tănăsescu, președinte Societatea Națională de Medicina Familiei.  
 
Declarațiile au fost făcute în data de 29 ianuarie 2015.