Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      06:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Nou-nascuti morti in incendiul de la Maternitatea Giulesti

17 august 2010    
Nou-născuții din Secția de Reanimare a Maternității Giulești au fost evacuați, după ce în unitatea sanitară s-a produs o explozie urmată de un incendiu. Deflagraţia s-a produs la etajul al doilea al Maternităţii Giulești.
 
Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că trei nou-născuți au murit în incendiul de la Maternitatea Giulești. Acesta a declarat că opt copii au fost evacuați cu arsuri medii și grave. Aceștia au fost duși la Spitalul Clinic pentru Copii Grigore Alexandrescu. “Am văzut resucitări realizate cu succes, dar au fost și trei cazuri în care copiii nu au mai supraviețuit. Cel puțin într-unul din cazurile trimise la Grigore Alexandrescu a fost o resuscitare reușită”, a spus Raed Arafat.
 
În acest moment, familiile copiilor morți sunt anunțate. “Am identificat cei trei nou-născuți decedați, iar acum ne pregătim să anunțăm familiile. Este o tragedie!”, a mai spus Raed Arafat.
 
Apelul la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost primit în jurul orei 18.50. Imediat, la Maternitatea Giulești au fost trimise zece autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul, patru ambulanţe şi o maşină de descarcerare. Cum în Secția de Reanimare erau 11 nou-născuți aflați în incubatoare, reprezentanții Maternității Giulești au mai cerut alte patru autospeciale pentru a-i putea îngriji pe prematuri. 
 
Nou-nascuții de la Giulești, în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu
 
Nou-născuții evacuați din Maternitatea Giulești au fost trimiși de urgență la Spitalul Clinic pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București. Este vorba de opt copii aflați în Secția de Reanimare a Maternității Giulești, majoritatea suferind arsuri grave și intoxicații cu fum.
 
Managerul Spitalului Clinic de Copii Grigore Alexandrescu, prof.univ.dr. Dan Mircea Enescu, a declarat că starea celor opt nou-născuți aduși de la Maternitatea Giulești internați la acest spital este delicată, aceștia suferind arsuri extreme de grave pe toată suprafața corpului. “Patru dintre nou-născuți sunt intubați, având arsuri și pe căile respiratorii, iar ceilalți patru sunt cu arsuri pe o suprafață mare din corp. Vorbim de o situație extrem de gravă, cu șanse rezervate de supraviețuire, mai ales că este vorba de niște copii prematuri, cu o greutate foarte mică la naștere”, a declarat prof.univ.dr. Dan Mircea Enescu.
 
Prof.univ.dr. Dan Mircea Enescu  a spus că în literatura de specialitate nu este specificat niciun caz de o asemenea gravitate.
 
La Spitalul Grigore Alexandrescu au fost chemate cadre medicale suplimentare, fiind aduse și incubatoare de la Spitalul Marie Curie.
 
Maternitatea Giulești, evacuată
 
Autoritățile au decis să evacueze Maternitatea Giulești, astfel încât gravidele aflate în travaliu să poată să nască în bune condiți. Gravidele au fost trasferate la Maternitatea Filantropia. “Sunt 26 de gravide cu nou-născuți și 5 femei post-cezariană”, a mai spus Raed Arafat. În total, peste 100 de pacienți, gravide și copii au fost transferați la spitalele Caritas și Filantropia.