Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Luni, 20 aug 2018      02:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Pacientii cu Parkinson: intre problemele cauzate de boala si stigmatizarea sociala

25 aprilie 2016    
Un tremor dificil de sesizat! Așa începe povestea multor pacienți diagnosticați cu boala Parkinson. Peste 70 de mii de români au această afecțiune, care, pe lângă lupta cu boala, mai duc o luptă: cu stigmatizarea din partea celor din jur.
 
Cea mai mare problemă fizică a pacienților cu Boală Parkinson este că nu își pot controla mișcările. De aceea, pentru bolnavi sprijinul familiei, al prietenilor, dar și al societății este indispensabil.
 
Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson derulează acțiuni pentru conștientizarea problemelor pe care pacienții cu această afecțiune le întâmpină, pentru eliminarea stigmatizării și implicarea societății în sprijinirea lor. De aceea, anul acesta, Asociația, în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România au lansat „Instalaţia din Lalele” – un ansamblu senzorial unic în România care imită tremorul incontrolabil al pacientului cu Boală Parkinson.
 

 
Sanatateatv.ro