Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Pro și contra medicamentelor homeopate

05 februarie 2011    

Protest neobișnuit în centrul Capitalei. Mai mulți voluntari și membri ai Asociației Secular-Umaniste din România și ai grupului Sceptici au consumat în data de 5 februarie 2010 o supradoză de preparate homeopate, pentru a atrage atenția asupra faptului că tratamentele homeopate nu au efect. Protestul a făcut parte din Campania 10:23 și s-a desfășurat la nivel global.

Pentru o cât mai bună înțelegere și reflectare corectă a acestui subiect am stat de vorbă cu Liliana Voicu, vicepreședinte Asociația Secular-Umanistă din România, cu prof. dr. farm. Dumitru Dobrescu, membru corespondent al Academiei Române și unul dintre cei mai importanți specialiști în homeopatie din țara noastră, precum și cu reprezentantul unei companii care produce medicamente homeopate, directorul general al Boiron România, Silvia Mainescu.
 
Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea stricta a normelor GMP, spune Silvia Mainescu, director general Boiron România, care subliniază faptul că medicamentele homeopatice sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente. În ciuda existenţei unei literaturi bogate de specialitate în ceea ce priveşte farmacologia homeopată şi a eficacităţii demonstrate de specialişti, există şi sceptici care infirmă efectele terapeutice ale acestor preparate homeopate, spun reprezentanții Boiron.