Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      09:40
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. dr. Alexandru Bucur: Peste 500 de cazuri noi pe an de cancer oral, in ultimii trei-patru ani

28 iunie 2017    
Specialiştii de la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Bucureşti trag un semnal de alarmă, cu prilejul Zilelor Prevenirii Cancerului Oral, cu privire la incidenţa tot mai crescută a cancerului oral, precum şi la consecinţele acestuia, pacienţii prezentându-se în general la medic în stadii foarte avansate.
 
Cancerul oral este o afecţiune ce poate fi prevenită, prin controale efectuate de două ori pe an la medicul stomatolog. În cazul în care, din varii motive, aceste controale nu sunt efectuate, persoanele în cauză trebuie să fie mult mai precaute şi să se prezinte la medic la orice semn ce nu şi-a găsit rezolvarea în 14 zile.
 
Pe lângă determinismul genetic, există şi o serie de factori care influenţează apariţia cancerului oral, cum ar fi: consumul cronic de alcool, factorii infecţioşi, curele de slăbire etc.

Zilele Prevenirii Cancerului Oral au loc pe 28 şi 29 iunie, perioadă în care cei interesaţi pot beneficia de consultaţii gratuite, pe baza de programare, în cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” Bucureşti