Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      22:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Proiectul “Necenzurat” previne consumul de droguri în mediul şcolar

20 ianuarie 2011    

Consumul de droguri reprezintă o problemă de o mare importanţă la nivel global, iar asta cu atât mai mult cu cât are efecte negative asupra sănătății. În acelaşi timp, îngrijorarea părinţilor şi a pedagogilor este cu atât mai mare cu cât în fiecare an tineri din toată lumea îşi pierd viaţa în urma supradozelor. Pentru a preveni astfel de cazuri, educarea tinerilor şi informarea lor asupra efectelor consumului de droguri de la vârste fragede joacă un rol esenţial.

Astfel, Asociaţia Internaţională a PoliţiştilorSecţia Română, Regiunea 6 Bucureşti şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog şi Fundaţia Internaţională Mentor au implementat un proiect de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar. Proiectul “Necenzurat” a fost implementat în paralel în cinci țări din Europa și Asia, precum și în unele state din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Elevii participanţi au manifestat o probabilitate cu 30% mai mică de a fuma şi de a experimenta consumul excesiv de băuturi alcoolice, precum şi o probabilitate cu 23% mai mică de a utiliza canabisul în raport cu elevii care au urmat programe educaţionale obişnuite.