Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:58
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Romania are un nou centru integrat de medicina nucleara

21 februarie 2018    

Pacienții români își vor putea face investigații pentru depistarea afecțiunilor oncologice, neurologice și cardiologice în cel mai modern centru integrat de medicină nucleară din România, inaugurat în data de 21 februarie 2018 la Spitalul Militar Dr. Carol Davila” din Capitală.

 

Centrul integrat de medicină nucleară de la Spitalul Militar va oferi servicii medicale atât gratuite, cât și la cerere. Pacienții vor beneficia de tehnologie de ultimă oră prin care li se vor realiza investigații neinvazive prin care se vor detecta leziuni mai mici de 2 milimetri. Centrul este dotat cu două aparate performante de imagistică – PET CT și SPECT CT- prin care pacienții pot fi scanați după ce li se administrează o substanță radioactivă fără efecte secundare.
 
„Acest centru este foarte important pentru că întrunește două capabilități: capabilitatea de investigație imagistică, adică de scintigrafie, dar care adaugă această tomografie computerizată, adică o imagine 3D. Scintigrafia normală era o scintigrafie într-o singură dimensiune, aici avem o imagine 3D, deci o acuratețe extraordinară a diagnosticului. În același timp avem și această componentă de PET CT care este cea mai capabilă în acest moment”, a declarat General de Brigadă, conf. univ. dr. Florentina Ioniţă, Manager Spitalul Militar de Urgență „Dr. Carol Davila”.
 
În cadrul centrului lucrează 14 angajați dintre care 3 sunt medici de medicină nucleară.  Investiția pentru Centrul Integrat de Medicină a fost de 4,4 milioane de euro, sumă care include și costurile pentru pregătirea cadrelor medicale care lucrează în acest centru.