Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      13:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Societatea Română de Cardiologie şi Societatea Română de Pneumologie trag un semnal de alarmă privind modificările propuse a fi aduse Legii Antifumat

19 aprilie 2016    
Reprezentanţii Societăţii Române de Cardiologie şi ai Societăţii Române de Pneumologie, dar şi alţi specialişti implicaţi în lupta antifumat, trag un semnal de alarmă asupra modificărilor propuse a fi aduse Legii antifumat, care interzice acest viciu în spaţiile închise şi în spaţiile de joacă pentru copii.
 
„(...) Dacă veţi vedea primul articol al Legii nr. 15, acesta spune că este o lege dedicată protecţiei întregii populaţii a ţării nu numai a nefumătorilor, ci şi a fumătorilor prin măsurile pe care le creează. Lucru care nu a fost înţeles. (...) Legea este propagată ca fiind o lege antifumător, o lege discriminatorie. Este departe de aşa ceva. Este o lege protectivă pentru toţi. (...) Din punct de vedere juridic, această propunere de modificare a legii anulează practic Legea 15 şi sensul ei de protecţie a întregii populaţii şi de protecţie inclusiv a fumătorilor”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedinte Societatea Română de Cardiologie.
 
„(...) Noi considerăm că această lege, prin aceste corecţii, este de fapt un mers înapoi şi ne va aduce într-o zonă în care de fapt din nou nefumătorul s-ar putea să fie timorat, aşa cum a fost zece ani înainte până la momentul în are s-a introdus legea”, a subliniat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedinte Societatea Română de Pneumologie.