Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Joi, 21 iun 2018      21:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Specialist: Pentru o singura tigara fumata e nevoie de 2 ore pentru a ajunge la un nivel tolerabil de particule pentru cei din jur

22 aprilie 2016    
Fumatul reprezintă unul dintre viciile care au consecinţe nefaste asupra stării de sănătate a populaţiei, fie aceasta fumătoare sau nefumătoare, atrag atenţia specialiştii.
 
Prin fumatul inconştient oamenii aspiră practic componentele fumului de ţigară care rămân imprimate pe suprafeţele din încăperea în care se fumează, respectivă pe haine. Iar asta cu atât mai mult cu cât este nevoie de timp pentru a se ajunge la un nivel scăzut de toxicitate.
 
De altfel şi studiile la nivel internaţional au demonstrat pericolul pe care îl reprezintă fumatul în spaţiile închise sau semideschise.
 
„Un studiu care a fost făcut în 2007 în Australia, ţară care are una dintre cele mai dure legi antifumat, arată că de fiecare dată când pe terase se fuma se ajungea la nivel de 60 de ori mai mari de concentraţii de particule toxice pe terasele respective ale fumătorului respectiv”, a explicat drGabriel Tatu-Chițoiu, președintele Societății Române de Cardiologie
 
Potrivit specialistului, fumatul în momentul de faţă contribuie ca şi factor de risc la 6 din cele 8 cauze principale de mortalitate din lume.