Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      13:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Telemedicina, soluție în managementul eficient al bolilor cronice

31 mai 2016    

 Bolile cronice sunt afecțiuni cu implicații economice importante la nivel mondial, care pun o uriașă presiune pe sistemul de sănătate. Totodată, ele reprezintă principala cauză de mortalitate în lume. Printre acestea se numără bolile cardiovasculare, cancerul, problemele de sănătate mintală, diabetul zaharat, bolile cronice ale aparatului respirator sau afecţiunile musculo-scheletale. Telemedicina, dezvoltată în alte state europene, însă aflată încă la început în România, ar putea fi o soluție în managementul eficient al bolilor cronice,la nivelul țării noastre.

Direcțiile eficiente ale unei strategii de prevenție în bolile cronice și nu numai, se referă și la factorii ce nu țin neapărat de sistemul sanitar, ci de factori cum ar fi cei de mediu, factorii genetici, sau de cei care au legătură cu domeniul în care o persoană își desfășoară activitatea. Toți acești factori au efecte asupra stării de sănătate, de aceea este nevoie ca prevenția să se realizeze la toate nivelurile.