Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      13:37
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Terapia cu oxigen hiperbar, o solutie moderna si eficienta pentru tratarea ranilor

02 martie 2016    
O nouă metodă avansată de tratare a rănilor prin utilizarea oxigenului hiperbar ar putea fi implementată și în spitalele din România. Terapia, care funcționează foarte bine în Statele Unite și în țări precum Italia sau Spania, în Europa le-a fost prezentată de către specialiști americani și medicilor români.
 
Principalele indicații terapeutice vizează, pe lângă tratarea rănilor cauzate de complicații ale diabetului sau arsurilor și rănilor apărute în urma radioterapiei.
Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbar nu înseamnă doar o calitate a vieții mai bună pentru pacienți, ciși economii pentru sistemul de sănătate. Cel puțin în SUA, unde utilizarea acestei metode în tratarea rănilor cauzate de diabet este foarte eficientă din punct de vedere al costurilor.
 
„În Statele Unite daca ai o formă severă de diabet, cu o infecție - ulcer la picior, ceea ce se întâmplă de cele mai multe ori la persoanele cu diabet – ulcerații ale picioarelor, și pui pacientul într-o cameră hiperbară, care este cea mai scumpă terapie, pentru fiecare 4 pacienți pe care ii pui salvezi un picior, ceea ce înseamnă economii în sistem de peste 60.000 de dolari pe an. Terapia este foarte efecientă din punct de vedere al costurilor. De aceea guvernul plătește pentru asta, pentru că de fapt economisim bani”, a explicat pentruwww.SănătateaTV.ro Prof. dr. Thomas E. Serena Fondator & CEO SerenaGroup™, Viitor Președinte al Colegiului American de Medicină Hiperbară.
 
Și în România ar fi nevoie de o rețea de centre hiperbare. Deocamdată, există doar câteva astfel de centre, iar pacienții trebuie să plătească tratamentul, pentru că nu este decontat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.