Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Trusa de vacanță

06 august 2010    
Vara este destinată vacanţelor şi atunci când plecăm într-o călătorie este bine să strecuram în bagajul cu haine şi câteva  medicamente, pentru a avea un concediu lipsit de griji. Dr. Adriana Moldoveanu – Brad, medic primar medicină generală - pediatrie, a declarat, pentru SănătateaTV, că medicamentele pe care le luăm cu noi se aleg în funcţie de destinaţia călătoriei, de mijocul de transport cu care ne deplasăm (avion, maşină sau tren) şi de durata călătoriei.
 
Potrivit dr. Adriana Moldoveanu – Brad, medicamentele din trusa de vacanță ar trebui să ne fie de folos în diverse situaţii. În caz de leziuni uşoare, spune dr. Adriana Moldoveanu – Brad, este bine să avem cu noi câteva pansamente, feşi, o soluţie de rivanol şi apă oxigenată. Tot pentru dezinfecţia rănilor,  dr. Adriana Moldoveanu – Brad ne recomandă o tinctură de iod, betadina, care se va aplica pe o piele curată, spălată cu apă şi săpun.
 
Dacă vorbim de afecţiuni respiratorii, picăturile nazale nu ar trebui să lipsească din bagajul nostru. Dr Adriana Moldoveanu – Brad ne spune că, pentru sugari, sunt recoamndate soluţiile cu apă de mare, iar pentru adulţi, în caz de răguşeală,  un antiseptic de tipul faringoseptului.
 
Afecţiunile digestive ar putea să ne dea bătăi de cap în vacanţă şi, de aceea, ar trebui să punem în trusă un dezinfectant intestinal şi să facem un repaus digestiv, cu o hidratare intensă, pe bază de ceai cu lămâie, ne explică dr. Adriana Moldoveanu – Brad. Domnia sa mai atrage atenţia şi asupra radiaţiilor ultraviolete, foarte periculooase vara şi recomandă, în caz de insolaţie, lichidele, compresele reci, cuburile de gheaţă şi monitorizarea continuă a tensiunii arteriale.
 
 O categorie aparte o reprezintă bolnavii cu afecţiuni cronice (cardiaci, hipertensivi etc.) care, susţine dr. Adriana Moldoveanu – Brad, trebuie să îşi ia medicamentele obişnuite cu ei, să îşi dozeze efortul fizic şi să fie atenţi la alimentele pe care le consumă.