Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Sâmbătă, 26 mai 2018      12:01
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Un nou protest la Spitalul Caritas

16 februarie 2011    

Zeci de cadre medicale au protestat în data de 14 februarie 2011 în holul Spitalului Caritas, din Capitală. Personalul medical şi-a strigat încă o dată nemulțumirea faţă de decizia Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Caritas în cămin de bătrâni. Asistentele şi medicii spun că sunt îngrijoraţi de soarta unităţii sanitare şi a locurilor lor de muncă. Mai mult decât atât, au fost depuse mai multe petiţii către Ministerul Sănătăţii şi către Primăria Capitalei, însă nu s-a primit niciun răspuns. Drept urmare, cadrele medicale sunt hotărâte să continue protestul până când se va obţine o poziţie oficială.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore. Din acest total, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în centre de permanenţă sau cămine pentru persoane vârstnice, situaţie în care se află şi Spitalul Caritas.