Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Sâmbătă, 26 mai 2018      12:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2017, moment de bilant al activitatii

14 septembrie 2017    
Institutul Clinic Fundeni împlineşte în acest an 58 de ani de la înfiinţare, moment marcat prin „Zilele Institutului Clinic Fundeni” defăşurate în perioada 14-17 septembrie.
 
Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie la care au luat parte atât personalul medical din Institut, cat şi reprezentanţi ai autorităţilor, respectiv ai asociațiilor de pacienți.
 
Institutul Clinic Fundeni se confruntă în fiecare zi cu patologii grele, complexe, mai ales din sfera renală, hematologică, digestivă și hepatică. De altfel, în aceste patologii, activitatea de transplant este printre cele mai dezvoltate, la nivel național.
 
De la începutul anului, până în luna septembrie 2017, în cele trei centre de transplant ale Institutului - Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic – au fost realizate în total 222 de transplanturi. Astfel, în perioada 01 ianuarie – 31 august 2017, au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.
 
În ceea ce privește numărul de pacienți care au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului Clinic Fundeni, în această perioadă, 46.469 de pacienți au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continuă, 5.125 de pacienți au suferit intervenții chirurgicale, în timp ce numărul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.
 

Astfel, de la începutul anului 2017 şi până în luna august, Institutul a asigurat peste 133 000 de servicii medicale. Aproximativ 70% dintre pacienţii care se adresează Institutului Clinic Fundeni sunt din afara Capitalei, potrivit statisticilor unităţii medicale.