Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      18:13
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ziua Mondială a Populaţiei – 90% dintre vârstnicii de la sat sunt bolnavi

22 iulie 2010    
90 % dintre vârstnicii(majoritatea femei) din mediul rural suferă de tensiune arterială, reumatism, artrite, cardiopatii, osteoporoză sau insomnii, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studiere a Populaţiei din Cluj, reprezentat la “Ziua Mondială a Sănătaţii” prin dr. Mihaela Hărăguş. Nici la capitolul acces la servicii de sănătate, lucrurile nu stau prea bine. Dr. Mihaela Hărăguş, cercetător ştiinţific la acest centru, a declarat că, deşi 99,1 % dintre bătrânii de la sat figurează pe listele medicilor de familie, accesul acestora la serviciile medicale este îngrădit de factori ca:
·         Timpul de aşteptare pentru analizele medicale gratuite;
·         Transportul până la cabinetul medical;
·         Costurile ridicate;
·         Lipsa banilor pentru a oferi o “atenţie” personalului medical.
 
Studiul a fost prezentat în cadrul evenimentului “Ziua Mondială a Populaţiei”, organizat de Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA).  Una dintre preocupările punctuale ale UNFPA este implemntarea, cu succes, a rundei 2010 de recensăminte ale populaţiei şi locuinţelor (2010 – 2014).
 
Prezent la eveniment, prof. univ. dr. Vergil Voineagu,  de la Institutul Naţional de Statistică, a declarat că, prin aceste recensăminte, se vor obţine soluţii importante în rezolvarea crizelor de natură umanitară, sanitară sau socială.