Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      18:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cancerul de prostată - Tratament - Partea a III-a

11 septembrie 2008    

Prof. dr. Ioanel C. Sinescu, directorul Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni

În funcţie de tipul de celule canceroase, de gradul lor de răspândire în afara prostatei, de vârstă şi prezenţa altor afecţiuni, persoanele cu cancer de prostată au una sau mai multe metode de tratament. Pentru bărbaţii care au o formă agresivă de cancer de prostată, dar care nu s-a răspândit încă în afara prostatei există prostatectomia (operaţia prin care se îndepărtează prostata) şi radioterapia (folosită pentru a omorî celulele canceroase). Terapia cu hormoni este prescrisă pentru bărbaţii cu cancer de prostată care s-a răspândit în corp. Terapia cu iod este o noutate, procedura fiind următoarea: după ce a fost identificată zona afectată de cancer din prostată, datele sunt introduse în calculator, care stabileşte cantitatea de iod radioactiv ce trebuie administrată.

Cancerul de prostata - Factori de risc - Partea I