Info SănătateaTV.ro: Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie
Vineri, 17 aug 2018      09:06
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Transplantul renal, cea mai bună soluție terapeutică pentru pacienții cu insuficiență renală

12 martie 2012    
Șansa la o viață normală a pacientului cu boală cronică de rinichi, ajuns în faza de insuficiență renală este dependentă de dializă sau, în cel mai fericit caz, de transplantul renal. Transplantul renal este singura modalitate terapeutică ce asigură substituția morfologică și funcțională completă a rinichiului, capabilă să restabilească parametrii endocrini și epuratori ai organismului aflat în insuficiență renală cronică.
 
Potrivit prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, pacienții care au nevoie de un transplant renal  se confruntă cu o serie de probleme, numărul donatorilor de organe aflați în moarte cerebrală fiind încă mic. Din acest motiv, donarea de organe ar trebui încurajată și la noi în țară. Doar așa numărul pacienților de pe  listele de așteptare ar putea fi mai mic.
 
”Problema donării de organe ține de domeniul medical și de Agenția Națională de Transplant, care trebuie să declare pentru fiecare secție de terapie intensivă sau clinică de terapie intensivă, numărul pacienților ajungi în moarte cerebrală și condițiile pentru care din donatori potențiali pot deveni donatori reali”, a declarat prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie ”Dr. Carol Davila”, în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului 2012.
 
Prezența unor afecțiuni la donatorul aflat în moarte cerebrală poate fi un motiv pentru care transplantul renal să nu mai fie făcut.
 
”Românii au un grad de informare asupra donării de organe și românii sunt foarte solidari în suferință. În cazul familiilor, peste 75% au răspuns da și au fost de acord cu donarea de organe pentru membrii din familie”, a mai adăugat prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

 
Sanatateatv.ro