ticker
ticker

Calendar medical

 • Simpozion Naţional de Chirurgie Robotică

  Simpozion Naţional de Chirurgie Robotică

  Data: 11-12 iunie 2009 Ora: N/A Locatia: Hotel Novotel, sala Paris Gauche, Calea Victoriei nr. 37B

  Organizator: Academia de Ştiinţe Medicale - Secţia Chirurgie Clinică

  Contact:
  Academia de Stiinte Medicale
  Tel: +40 21 / 311.53.80
  +40 21 / 311.53.81

  Descriere:

  Între 11 şi 12 iunie, sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale – Secţia Chirurgie Clinică are loc primul Simpozion Naţional de Chirurgie Robotică.

  Avantajele chirurgiei robotice se suprapun în bună parte peste cele ale chirurgiei laparoscopice. Comparativ cu aceasta, însă, chirurgia robotică poate accesa zone anatomice în care se ajunge mai dificil pe cale laparoscopică. Imagistica tridimensională permite evidenţierea unor structuri mai fine, care pot fi, astfel prezervate. În plus, cu ajutorul robotului este eliminat tremorul fin al mâinii, ceea ce constituie un detaliu foarte important în special pentru sutura vaselor de mici dimensiuni.

  Prof. dr Irinel Popescu, preşedintele simpozionului şi directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni spune că la acest eveniment vor fi abordate în special aplicaţiile chirugiei robotice în chirurgia generală, urologie şi ginecologie.

  La primul simpozion naţional de robotică vor fi prezente personalităţi de renume de peste hotare, cum ar fi Frank van Hyfte din Olanda, V. Poulakis din Grecia, Filip Dumez din Belgia sau G. Gortchev de la Plevna, Bulgaria.