După 68 de zile de spitalizare, medicii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti au decis externarea bebelușului ars în luna noiembrie 2009 în incubatorul Maternității ”Bucur” din capitală. În perioada spitalizării, bebeluşul a fost supus la două intervenții chirurgicale, efectuate în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut, de către Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Evoluția nou-născutului a fost monitorizată constant pe toată durata spitalizării, de către o echipă interdisciplinară formată din peste 100 de medici (chirurgie plastică, terapie intensivă şi terapie intensivă nou-născuţi) din cadrul spitalului.

”Sugarul, în vârstă de două luni, care a suferit arsuri majore în perioada neonatală se externează, cu stare generală bună, curbă ponderală ascendentă, vindecat așadar. Vom monitoriza în continuare evoluția sugarului, acesta urmând să fie reevaluat lunar în primul an postarsură (fizioterapie, dirijare cicatriceală și îngrijiri medicale specifice vârstei), iar apoi anual, pe toată perioada de creștere, cu intervenții chirurgicale seriate de necesitate, pe etape de vârstă. Reabilitarea la acest moment este de foarte bună calitate”, a declarat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

În luna noiembrie a anului trecut, bebelușul în vârstă de numai trei zile a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, după ce suferise arsuri pe 20% din suprafața corpului, din cauza faptului că a fost uitat în incubatorul Maternității ”Bucur”.

Familia copilului a primit cu bucurie vestea externării. După mai bine de două luni, părinții își pot lua copilul acasă, lucru pe care și-ar fi dorit să-l facă încă din prima săptămână după naștere. Ei speră să se uite cât mai repede de această perioadă dramatică a vieţii lor, prin care au fost nevoiți să treacă.

SănătateaTV.ro