Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) anunță proteste din cauza incertitudinii privind examenul de rezidențiat.

” Sunt multe probleme cu acest examen, pentru care vom continua să luptăm în viitor, de la bibliografia deficitară, până la numărul scăzut de locuri anunțat până în acest an, însă este inadmisibil pentru România anului 2019 să nu își asume niciun minister organizarea acestuia, ducând deja la o amânare. Începând de astăzi, demarăm grevă japoneză, fiind pregătiți să organizăm proteste în cazul în care Guvernul nu va avea o poziție pe această tema în urma ședinței de astăzi”, a declarat Teodor Cristian Blidaru, Președinte FASMR, citat într-un comunicat de presă.

Cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cu 1.020 de locuri mai mică faţă de cea din anul 2018, potrivit anexelor ordinelor de ministru publicate de Ministerul Educaţiei. Cele mai mari scăderi, în funcţie de specializare, sunt locurile pentru medicii de familie, iar 9 din 22 de specializări considerate deficitare au cifre de şcolarizare mai mici faţă de anul trecut.

Examenul de rezidenţiat ar urma să se desfășoare în data de 8 decembrie, după ce Sorina Pintea a anunţat, săptămâna trecută, că data iniţială a examenului nu poate fi respectată din cauza lipsei unui ministru al Educaţiei care să semneze ordinele de organizare. 

Ultimul update: 11 octombrie 2019

SănătateaTV.ro