Reprezentanții Federației Sindicale Hipocrat și-au anunțat sprijinul față de acțiunile de protest anunțate de membrii Sanitas. Potrivit unui comunicat de presă, ei se declară „indignați de atitudinea autorităţilor faţă de problemele generate de iresponsabilitatea cu care au redactat şi au înţeles să aplice principiul echităţii în Legea Salarizării şi în regulamentul de sporuri”.

 „Întâlnirea cu managerii de spitale şi comportamentul inadecvat faţă de personalul medical, în ansamblu, sunt menite să arate lipsa de respect cu care am fost şi suntem trataţi, dacă mai era nevoie de o confirmare. În fond, nimeni nu a fost preocupat să rezolve problemele fundamentale ale salarizării, iar totul se rezumă la o mişcare de imagine cu consecinţe dezastruoase pentru sistemul medical”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman, în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, legea salarizării generează o stare de confuzie şi de tensiune între personalul medical şi pacienţi.

„Primii sunt clar nedreptăţiţi, din greşeală ori cu rea-voinţă, iar pacientul parcă nu contează. Nu contează că fondurile sunt tot mai puţine, că managerii sunt puşi în situaţia de a alege ce să facă cu banii: să ofere salarii ori să asigure un act medical de calitate. Nu contează niciun argument, atât timp cât vina aparţine “celuilalt”: legea e scrisă bine, dar e prost înţeleasă, managerii sunt cei care nu ştiu să gestioneze banii, deşi au din plin, personalul medical – biologi, chimişti, asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, registratori medicali, şi cel din asistenţă socială îşi declară nemulţumirea fără să aibă şi o justificare pentru aceasta”, a mai explicat Ion Cotojman.

Federaţia Sindicală Hipocrat apreciază că unitatea şi solidaritatea personalului din Sănătate este singura cale prin care se mai poate rezolva această situaţie, în faţa unor autorităţi care trăiesc şi expun o realitate paralelă.Prin urmare, încurajează orice acţiune de protest în perioada 11 - 15 mai, se arată în comunicatul de presă.

SănătateaTV.ro