Fisura anală este una dintre cauzele cele mai frecvent întâlnite la pacienţii care se prezintă într-o clinică de proctologie.

Pericolul major al fisurii anale este că atunci când nu este tratată la timp se poate croniciza. Pe lângă infecţii pot apărea sângerări în regiunea respectivă însoţite de anemie, tulburări de nutriţie, oboseală,  irascibilitate. De altfel, fenomenele psihice sunt des întâlnite la bolnavii cu fisuri anale. În ceea ce priveşte diagnosticul, acesta este extrem de simplu de pus întrucât nu necesită aparatură specială. Potrivit dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Clinica Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni , este de ajuns să se depliseze anusul pentru ca rana să se facă vizibilă la nivelul marginii anale. 

Care este factorul de risc principal în apariţia fisurilor anale ne-a explicat dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Clinica Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

SănătateaTV.ro