Elevă în clasa I, la Şcoala pentru Hipoacuzici din Bucureşti, Lili a trăit minunea primelor sunete abia la 8 ani. SănătateaTV.ro a demarat o acţiune umanitară pentru a-i reda fetiței șansa la o nouă viață, în care tăcerea va lua sfârşit. Cu sprijinul Romsound, companie specializată în protezarea auditivă, Lili a obţinut o proteză auditivă de ultimă generaţie.

Fiind diagnosticată încă de la naştere cu hipoacuzie neurosenzorială severă, fetiţa nu şi-a pierdut niciodată speranţa că într-o zi va auzi cuvintele blânde ale părinţilor, încurajările rudelor sau sunetele naturii. Lili face parte dintr-o familie cu posibilităţi materiale limitate. Dacă părinţii ar fi ştiut că boala poate fi tratată printr-un implant cohlear ce se poate efectua până la vârsta de 7 ani, acum fetiţa ar fi avut o viaţă normală.

Când părinţii nu sperau să se mai poată face ceva pentru copilul lor, rugăciunile Lilianei au fost auzite. Cu sprijinul SănătateaTV.ro, Lili a beneficiat de o consultaţie la dr. Adrian George Tudor, medic primar ORL, care a pus diagnosticul afecţiunii de care suferă fetiţa şi a stabilit ce gen de proteză auditivă îi poate reda auzul.

După realizarea audiogramei tonale şi mulajului urechilor, următorul pas a fost fixarea protezei auditive. Fetiţa a putut auzi, astfel, pentru prima dată, vocea celor din jur. Momentul a fost cu atât mai emoţionant cu cât primele cuvinte auzite au fost cele ale mamei, înlăcrimate şi fericite că micuţa ei aude. Aflată la începutul unei noi vieţi, Lili va trebui să înveţe să audă, să înţeleagă şi să vorbească, având nevoie de sprijinul specializat al unui logoped.

www.romsound.ro

SănătateaTV.ro