Fundaţia „Viaţa fără hipertensiune” s-a lansat în data de 18 februarie 2015, în cadrul unei ceremonii oficiale, şi a reunit sub cupola Ateneului Român personalităţi de marcă ale lumii medicale, ştiinţifice, academice, culturale şi economice.

„Seara aceasta chiar a fost una specială pentru că a fost o audiență foarte bogată și foarte variată. Sigur, au fost mulți medici, dar au fost mulți oameni din mediul de afaceri ceea ce chiar ne bucură. Cu toții au apreciat această inițiativă, au apreciat obiectivele pe care ni le-am propus. Ele se adreasează în primul rând pacienților pentru că tocmai aceasta este zona care nu este suficient de bine acoperită de societățile științifice. Societățile științifice sunt preocupate de educația medicală continuă a medicilor, de creșterea nivelului profesional al asistentelor. Pacientul este puțin într-un con de umbră și noi știm foarte bine că dacă din echipa în care ne propunem să controlăm, să tratăm corect, să depistăm și să tratăm corect, hipertensivul nu face parte atunci este un risc foarte mare”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Fundaţiei „Viaţa fără hipertensiune”.

Iniţiativa înfiinţării Fundaţiei „Viaţa fără hipertensiune” a fost apreciată atât de reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi ai industriei farma şi ai lumii bancare. Înfiinţarea Fundaţiei „Viaţa fără hipertensiune” a venit în contextul în care în România una din patru persoane suferă de hipertensiune arterială, una din două persoane este tratată și doar una din patru persoane tratate urmează tratamentul corect, potrivit studiului SEPHAR II. De altfel, Fundaţia a luat naștere şi din dorința de a crește gradul de conștientizare a societății civile privind problemele ridicate de hipertensiune arterială, dar și asupra importanței diagnosticării cât mai precoce și a urmăririi unui tratament corect.

La gala de lansare oficială a Fundaţiei „Viaţa fără hipertensiune” au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, care au primit cu entuziasm ideea înfiinţării unei astfel de fundaţii.

Fundația „Viața fără hipertensiune” și-a propus să lupte împotriva hipertensiunii arteriale prin intensificarea eforturilor, prin realizarea unor parteneriate strategice în rândul societății civile, dar și printr-o apropiere între specialiști în hipertensiune și pacienți. Ceremonia de lansare oficială a Fundaţiei „Viaţa fără hipertensiune” s-a încheiat cu un concert extraordinar susţinut de Orchestra Medicilor din Bucureşti, „Dr. Ermil Nichifor”.

SănătateaTV.ro