Peste 350 de personalităţi ale lumii medicale din România au fost prezente la Gala Sănătăţii, locul de întâlnire al valorilor din sănătate, eveniment ce s-a desfăşurat pe 14 decembrie 2011, la Palatul Parlamentului, în Salonul de Recepţii. Cu acest prilej au fost premiate cele mai deosebite realizări din domeniul medical din 2011. Această tradiţie a promovării şi recompensării valorilor medicinei româneşti a fost recunoscută şi de reputaţii medici specialişti prezenţi la eveniment.Gala Sănătăţii a apreciat şi încurajat şi în 2011 valorile care au contribuit şi vor contribui în continuare la dezvoltarea sistemului medical românesc şi la ridicarea standardelor de performanţă în sănătate, prin mai multe categorii de premii.

Astfel, la Categoria “Cel mai performant management medical din sectorul public/ privat” locul întâi a revenit prof. univ. dr. Petru Armean, managerul Spitalului “Prof. Dr. Th. Burghele” şi dr. Cătălin Copăescu, managerul Centrului de Diagnostic şi Tratament Delta Hospital.

La categoria “Excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovaţie în medicină” primul loc a revenit prof. univ. dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” Bucureşti, pentru invenţia care ar putea reduce de aproximativ zece ori costurile dializei, invenţie ce a primit medalia de aur la Salonul de la Geneva.

Premiul la categoria “Cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii” a fost acordat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, care a dedicat recunoaşterea primită celor 800 de pneumologi români. Premiul a fost primit pentru campanile “Tu poţi avea astm, astmul nu te are pe tine!” şi “Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?” – ediţia a III-a.

În acelaşi timp, prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a primit premiul de excelenţă la categoria “Cea mai dinamică societate medicală”. 

Premiul la categoria “Cea mai implicată asociaţie de pacienţi” a fost acordat Fundaţiei “Salvaţi-vă Îngerii”. Cea mai activă societate studenţească, Societatea Studenţească de Chirurgie din România, a fost premiată la categoria “Cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină”.

Premiile de excelenţă la categoria “Implicare deosebită în activitatea didactică” le-au revenit prof. univ. dr. Ştefan Iosif Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara şi prof. univ. dr. Mihai Jianu, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, pentru publicarea lucrării “Diagnostic precoce şi tratament în scolioza idiopatică”.

Gala Sănătăţii a avut şi două categorii noi. Astfel, premiile de Excelenţă Ecosănătate şi Noutatea Anului au fost acordate conf. univ. dr. Victor Purcărea, directorul Editurii Universitare “Carol Davila” pentru organizarea Congresului Internațional SANABUNAINT – Sănătate, Bunăstare, Alimentație, 15-17 octombrie 2011, Brașov, şi dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, pentru Portalul de Educație Medicală Continuă, www.formaremedicală.ro.

La categoria “Pasiune şi implicare în medicină”, premiul de excelenţă a fost acordat prof. univ. dr. Vlad Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România. De asemenea, premiile de excelenţă pentru întreaga carieră medicală au fost primite de prof. univ. dr. Crina Sinescu, şeful Secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” Bucureşti şi de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

Premiul “Management în medicina de urgenţă” a fost acordat conf. univ. dr. Ioana Marina Grinţescu. Pe lista personalităţilor premiate la Gala Sănătăţii s-a numărat şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Nicolae Lucian Duţă. Premiul de excelenţă a fost primit pentru informatizarea sistemului de asigurări de sănătate.

Premii de excelenţă au primit şi prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucureşti pentru tot efortul pe care îl depune pentru a salva vieţile copiilor, dar şi dr. Florin Adrian Secureanu, pentru promovarea tehnologiilor moderne de investigaţie medicală.

Un alt premiu de excelenţă ales de juriu a fost acordat celui mai longeviv director de spital, respectiv prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, pentru dezvoltare managerială a unui spital public de urgenţă.

În cadrul Galei Sănătăţii au fost acordate şi premii pentru cei mai buni jurnalişti pe sănătate, dar şi o serie de premii unice pentru ediţia a treia pentru reputaţii specialişti care au implementat materialele didactice video în medicină. Un susţinător al acestui tip modern de învăţare este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, prof. univ. dr. Florian Popa, de altfel şi singurul rector al unei Universităţi de Medicină care a avut viziunea de a se implica într-un astfel de proiect innovator şi de mare interes şi actualitate pentru rezidenţi şi studenţi. Alături de prof. univ. dr. Florian Popa în acest proiect sunt şi prof. univ. dr. Bogdan Marinescu, prof. univ. dr. Eugen Brătucu, prof. univ. dr. Mircea Beuran, prof. univ. dr. Vlad Ciurea, prof. univ. dr. Ioan Lascăr, prof. univ. dr. Dragoş Stanciu, prof. univ. dr. Ioan Cordoş. 

Gala Sănătăţii, ediţia a treia, a fost organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

SănătateaTV.ro