În fiecare an, peste 100.000 de copii sunt supuşi riscului de a se naşte morţi sau cu deformaţii ori probleme de sănătate grave, şi asta din cauza unui val de obezitate vizibil în rândul femeilor gravide din Marea Britanie.

Un nou raport arată că proporţia femeilor gravide care sunt obeze s-a dublat în ultimii 20 de ani de la 7 la 15%, potrivit dailymail.co.uk. Una din şase femei este declarată clinic obeză în momentul în care concepe copilul, se arată în studiul publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate. Studiul a fost realizat pe 600.000 de femei care au născut în 38 de spitale diferite. Rezultatele studiului au arătat că din circa 650.000 de naşteri care au loc anual în Marea Britanie, un număr de 100.000 de femei sunt obeze. Aproximativ jumătate din decesele nou-născuţilor sunt cauzate de obezitate sau de alte complicaţii cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.

 

Dr. Nicola Heslehurst, un cercetător de la Universitatea Teesside care a ajutat la întocmirea studiului a declarat că „suntem foarte surprinşi să descoperim nişte nivele ale obezităţii atât de ridicate în rândul femeilor tinere. Foarte multe femei rămân însărcinate fără să se gândească la consecinţele pe care această afecţiune le are asupra fătului. Serviciile maternale din cele mai multe zone se descurcă foarte greu din cauza numărului mic de moaşe, iar tratamentul unei gravide obeze vine ca o sarcină suplimentară pentru medici şi moaşe."

SănătateaTV.ro