Premierul Sorin Grindeanu a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu dr. Günter Stock, președintele Academiei Germane și președintele Federației Academiilor de Științe Europene (ALLEA) despre proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universității de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila”. În proiectul vizat urmează să fie incluse cercetarea medicală și practica clinică, în folosul pacienților, pentru pregătirea tinerilor medici și în scopul încurajării lor de a profesa în țară.

 

„Susținem acest proiect și avem prevăzut în programul nostru de guvernare construirea unui spital republican în București, organizat ca centru de urgență, excelență și cercetare, pe toate specialitățile. Fiind însă un proiect de o asemenea amploare – universitate, campus universitar și spital – pe lângă banii pe care îi vom aloca noi, ca Guvern, în paralel încercăm să găsim soluții și pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Sorin Grindeanu. Acesta a precizat că printre prioritățile Executivului se numără și construirea celor opt spitale regionale organizate ca centre de urgență-excelență și reabilitarea infrastructurii sanitare existente.

 

Dr. Günter Stock a salutat inițiativa dezvoltării campusului medical universitar în București, oferindu-și sprijinul în ceea ce privește soluțiile de tehnologizare a proiectului.

 

În cadrul întâlnirii a fost discutată și intenția României de a-și prezenta candidatura pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

 

La întrunirea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila” din București și prof. dr. Mircea Beuran, președintele Senatului UMF ,,Carol Davila".  

SănătateaTV.ro