Hepatita D sau hepatita delta este o infecție acută sau cronică a ficatului dată de virusul delta, un parazit care nu poate să crească decât în asociere cu virusul hepatic B.

Diagnosticul este destul de complicat de pus deoarece hepatita D nu dă niciun simptom. Numaianalizele de laborator realizate cu regularitate de fiecare individ vor putea indica prezența virusului hepatic delta în organism.

Soluțiile terapeutice pentru virusul hepatic delta nu sunt atât de numeroase precum există în cazul virusul hepatic B. ”Din păcate nu există o imagine clară că tratamentele antivirale sub formă de pastile, atât de eficiente pe virusul hepatic B, să aibă vreo eficacitate pe virusul Delta”, a declarat într-un interviu pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Mircea Diculescu, şeful Secției de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Fundeni.

Îngrijorător, la fel ca și în cazul hepatitei de tip B, Virusul Delta poate fi transmis prin contactul cu sânge infectat și pe cale sexuală, atunci când contactele sunt neprotejate și cu mai mulți parteneri.

SănătateaTV.ro