Numărul copiilor bolnavi de cancer din România a crescut foarte mult în ultimii ani. Mai exact, anual, aproximativ 400-500 de copii și tineri sunt diagnosticați cu această boală gravă, se arată într-un comunicat de presă primit de redacția www.sanatateatv.ro.

Potrivit comunicatului, în România, cancerul rămâne principala cauză de mortalitate determinată de o boală în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani. Situația este cu atât mai gravă cu cât la nivelul Europei, țara noastră deține cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din cauza cancerului.  

”Totuși, 60 000 de copii din tările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile, iar în România peste 400 de copii mor în fiecare an din același motiv. O treime din formele de cancer întâlnite în rândul copiilor este reprezentată de leucemie, iar leucemia acută limfocitară (ALL) și leucemia mieloidă acută (LMA) sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral și alte tipuri de cancer ale sistemului nervos constituie o cincime din cazurile de cancer întâlnite în rândul copiilor. Deși în ultimii 50 de ani progresele înregistrate în tratamentele cancerului la copii au fost enorme, aproximativ 25% dintre pacienți mor din cauza acestei boli”, se precizează în document.  

Totodată în perioada 2006 - 2010, 3 din 100. 000 de copii au murit din cauza cancerului în Uniunea Europeană, dar în multe tări din nordul și vestul Europei mortalitatea în rândul copiilor este sub acest nivel.

SănătateaTV.ro