Medicina muncii din România se confruntă cu boli profesionale care nu mai există în ţările din Occident, a declarat conf. univ. dr. Szasz Lorand Csaba, şeful Clinicii de Sănătate a Muncii din Târgu Mureş, cu ocazia lansării primului studiu complex de medicină a muncii din România, "Vademecum de Medicina Muncii", transmite corespondentul AGERPRES.

"Starea de sănătate din Vest e una şi starea de sănătate a muncii din România e alta. La noi există boli profesionale, cum e intoxicaţia cronică cu plumb sau silicoza, de care cei din Occident nici nu mai ştiu. Anul trecut am avut 58 de intoxicaţii cronice cu plumb la Copşa Mica. În Europa nu există astfel de medicamente pentru că nu au nevoie", a arătat dr. Szasz.

Acesta a spus că a cumpărat alte medicamente şi că i-a trebuit un pic de curaj pentru a le încerca pe pacienţi, deoarece efectul secundar al acestora era toxic. Dr. Szasz a spus că, în cele din urmă, tratamentul s-a dovedit a fi eficient, iar pentru clinică este un precedent care va fi folosit şi în alte cazuri.

Studiul "Vademecum de Medicina Muncii" a fost realizat de colectivul Clinicii de Sănătate a Muncii din Târgu Mureş şi conţine o serie de studii referitoare la bolile profesionale ale românilor, începând cu muşcătura de căpuşă şi terminând cu cancerul pulmonar.

Sursa: Agerpres

SănătateaTV.ro