În România trăiesc 691.500 de persoane cu dizabilități, dintre care aproximativ 90.000 sunt copii. Însă cifra este departe de a reflecta realitatea deoarece aceasta vizează numai persoanele înregistrate cu certificat de handicapat, fără a lua în calcul nenumăratele cazuri de familii care nu au făcut demersurile necesare înregistrării din lipsa de informare, prejudecată sau posibilități financiare, potrivit unui comunicat de presă dat publicității.

Problemele cu care se confruntă copiii cu dizabilități din România sunt numeroase. Ei nu sunt acceptați în grădinițe, în școli, iar atunci când devin adulți nu au nicio perpesctivă de angajare. Mai mult decât atât, școlile speciale existente nu oferă programe de intervenție adaptate nevoilor acestora și sunt insuficiente pentru numărul mare de copii cu dizabilități. În aceste condiții, părinții trebuie să facă eforturi uriașe, pentru a le oferi copiilor tot sprijinul de care au nevoie.

Pentru a aduce în atenția lumii problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, în data de 2 decembrie 2012, este celebrată Ziua Internațională a Dizabilității.

Mai multe informații despre acest subiect puteți citi pe www.comunicatemedicale.ro

SănătateaTV.ro