Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost inaugurat în data de 27 ianuarie 2015. Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni se poziţionează pe harta europeană a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferită de unii dintre cei mai buni specialişti urologi ai Europei, cât şi prin dotările şi echipamentele de ultimă generaţie ce au făcut obiectul procesului de modernizare din ultimii doi ani.

Astfel Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal beneficiază de un  bloc operator cu zece săli de intervenţiii chirurgicale (5 săli de chirurgie deschisă, 2 de endourologie înaltă şi 3 de endourologie joasă) şi un nou departament de transplant utilat la standarde de top: 13 paturi ATI transplant, 17 paturi pre/post transplant, 3 aparate hemodializă. De asemenea a fost complet reabilitată și dotată cu tehnologie modernă și Secția de ATI a Centrului, secție ce cuprinde 22 de paturi. Suma totală, investită în reamenajarea și modernizarea Centrului se ridică la 2,9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri proprii, de la Ministerul Sănătății și sponsorizări.

„Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal este cel mai mare din România și din Europa prin numărul de paturi, numărul de cazuri și dificultatea acestora, statisticile care rezultă în urma diagnosticului și tratamentului, experiența cadrelor medicale de aici. Trebuie să spun că toți membrii centrului sunt specializați în străinătate. Acest centru deservește tot ceea ce înseamnă patologie urologică, de la A la Z”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, șef Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal.

În cifre, 2014 a însemnat pentru  Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal  aproximativ 15.000 de internări,  7.638 de intervenţii chirurgicale urologice  și 148 de transplante renale.

SănătateaTV.ro