Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a ajuns la şapte, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 - 7.08.2019 au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-a înregistrat un deces (în judeţul Călăraşi)", se arată în informare.

Dintre cele şapte cazuri, o persoană provine din judeţul Galaţi, două din Călăraşi, un caz din Tulcea, două cazuri din Bucureşti, iar un caz a avut expunerea în două judeţe - Tulcea şi Galaţi.

Anul trecut, virusul West Nile a provocat 36 de decese în România.  

West Nile  se transmite prin înțepătura mai multor specii de țânțari. Pentru a ne proteja împotriva virusului, specialiștii ne sfătuiesc  să evităm  expunerea la ţânţari, să purtăm  îmbrăcăminte lungă, să utilizăm  substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţe şi în jurul acestetora, dar și punem plase de protecție la ferestre. Totodată, specialiștii recomandă desecarea bălţilor din jurul gospodăriilor și îndepărtarea recipientelor cu apă stătută şi a gunoiului menajer.

În acest sezon, în Europa au fost înregistrate până acum 33 de cazuri de infecție cu virus West Nile, arată datele  Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Ultimul update: 8 august 2019

SănătateaTV.ro