Addison, primul îngrijitor virtual din lume dotat cu inteligență artificială, a fost lansat la Consumer Electronics Show (CES) 2019, în Las Vegas. Noul îngrijitor are o față, un corp și o personalitate atrăgătoare – toate virtuale, desigur. Addison este o interfață digitală care poate vorbi, are o înfățișare de femeie și inteligență artificială.

Addison apare pe ecrane cu diagonala de 15 inch (38 cm) instalate în locuință și furnizează utilizatorului sprijin pentru sănătate, care include managementul administrării medicamentelor, aderența la planul de îngrijiri, experiențe sociale și răspuns în situații de urgență.

Asistentul virtual are, în primul rând, scopul de a crea o experiență plăcută pentru utilizator, dar nu numai. Addison și-a propus să reducă o parte din povara îngrijirilor la domiciliu. De altfel, costurile foarte ridicate și dificultatea de a găsi și păstra angajații sunt principalele probleme cu care se confruntă domeniul îngrijirilor la domiciliu.

Addison apare ca o imagine tridimensională, în decoruri de vis și interactive, care se transformă în timp și sunt adaptate fiecărui utilizator. Este suficientă o setare inițial de o oră pentru a beneficia de toate caracteristicile asistentului virtual. Addison poate monitoriza semnele vitale ale persoanei de care are grijă prin înregistrarea acestora de la dispozitive conectate prin Bluetooth. În plus, Addison ajută în domenii ca nutriția, consiliere privind scăderea în greutate, respectarea planului de îngrijire, examinări și reamintirea administrării medicamentelor. Mai mult, aplicația poate evalua mișcările și schimbările de echilibru din activitățile de zi cu zi, calculând apoi riscul de cădere, crescut la persoanele vârstnice.

Desigur, rămâne ca beneficiile să se confirme pe termen lung și să se poată determina clar avantajele pentru sănătate ale unui asistent virtual inteligent, fie și artificial.

Ultimul update: 10 ianuarie 2019

SănătateaTV.ro