Institutul Clinic Fundeni (ICF) împlineşte 58 de ani de activitate şi realizări, moment marcat în cadrul „Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2017”. Manifestarea se va desfăşura în perioada 14 – 17 septembrie, ceremonia de deschidere având loc astăzi în cadrul Institutului.

„Evenimentul la care luăm parte astăzi, noi - medici, şefi de secţii, asistenţi medicali ai Institutului Clinic Fundeni -,  dar şi dumneavoastră, este unul care marchează un bilanţ al lucrurilor bine făcute, dar şi al lucrurilor care mai trebuie adăugate. Este o zi dedicată pacienţilor. Ca un exemplu, putem spune că, în medie, într-un interval de 24 de ore avem 754 de prezentări ale pacienţilor, 593 de internări, 35 de intervenţii chirurgicale şi 441 de externări”, a declarat, în deschiderea „Zilelor Institutului Clinic Fundeni”, conf. univ. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Alături de personalul medical al ICF, la ceremonia de deschidere participă şi reprezentanţi ai autorităţilor, care recunosc şi apreciază eforturile pe care unitatea medicală le depune pentru a se menţine în topul spitalelor de elită şi pentru a oferi pacienţilor servicii medicale standardizate, comparabile cu cele de peste graniţe.

„Spitalul Fundeni e parte a platformei Fundeni, trei spitale care fac excelenţa. Spitalul este parte importantă a unei comunităţi. Comunitatea este vie şi îşi face datoria faţă de spital, fiind formată din medici, autorităţi, presă, oameni de afaceri, pacienţi. Din partea noastră, a autorităţilor, avem toată determinarea să oferim cele mai bune condiţii atât specialiştilor cât şi medicilor. Ne dorim să schimbăm lucrurile peste noapte în sistemul sanitar, însă nu se poate acest lucru. Eu încerc în fiecare zi să schimb ceva în sistemul sanitar românesc. Aş vrea să menţionez aici de Programul cu acceleratoarele liniare pentru pacienţii oncologici, program demarat de Ministerul Sănătăţii. Un accelerator de acest tip va ajunge şi în Fundeni. Mai mult, o echipă medicală va veni de la Viena la Fundeni pentru a analiza ce tip de aparatură este necesar ”, a declarat prof. univ. dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătăţii.

„Rolul spitalelor este unul medical, de formare pentru specialişti. În acelaşi timp, unităţile sanitare au şi un rol social în comunitate, un rol de excelenţă şi un rol de ultimă şansă. Toate aceste roluri se văd foarte bine în Fundeni. Toate rolurile, în final, sunt date de oameni, de profesionişti. Ei sunt cei care dau valoarea acestui Institut”, a subliniat conf. univ. dr. Florin Buicu, preşedinte Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

„Ne aflăm astăzi în faţa elitei medicinei româneşti, la sărbătoarea grupului de lance a elitei, tot ce înseamnă Institutul Clinic Fundeni. Se poate face performanţă şi în sistemul sanitar românesc. Iar Institutul Fundeni a dovedit acest lucru, că există această ultimă şansă pentru pacienţi: efectul unui management integrat, abordare unitară a echipei de medici, profesionalism, motivare, un mediu optim care asigură pacientului siguranţă. Standardele trebuie felicitate şi susţinute. Ne dorim să fim alături. Vă asigur de disponibilitate la dialog şi transparentizare. Vă asigur că avem în vedere corecta evaluare a problemelor în sistem, punerea în aplicare a unui plan de măsuri care să ne asigure că toţi pacienţii vor avea şansa să celebreze viaţa”, a declarat Răzvan Vulcănescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În cadrul „Zilelor Institutului Clinic Fundeni”, ce se desfăşoară sub sloganul „Dăruim viaţa la înălţime”, medicii şi asistenţii medicali pot participa la sesiuni de lucrări ştiinţifice, acestea având loc, începând cu data de 15 septembrie, în Murighiol, jud. Tulcea.

SănătateaTV.ro