Institutul Clinic Fundeni, una dintre cele mai mari și importante unități medicale din România, împlinește anul acesta 55 de ani de activitate, timp în care profesioniștii institutului au salvat zeci de mii de vieți în fiecare an. Ca un omagiu adus atât cadrelor medicale cât și beneficiarilor săi, unitatea medicală continuă să celebreze viața și sănătatea în cadrul manifestării Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014.

„De 55 de ani, Institutul Clinic Fundeni „Iubește Viața”. Este o onoare, o mândrie, dar și o responsabilitate pentru noi să contribuim în continuare la creșterea performanței medicale în beneficiul pacienților care au nevoie de noi. Acum, după aproape o jumătate de milion de ore de activitate neîntreruptă în I.C. Fundeni, cred că putem spune că prin munca de echipă, devotament, implicare și continuă dezvoltare, am scris o istorie frumoasă și continuăm să construim o unitate medicală de referință în România”,a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Zilele Institutului Fundeni se desfășoară sub îndemnul „Iubește Viața!” și reprezintă un bilanț al realizărilor, dar și inaugurarea unor noi proiecte. Astfel după ceremonia de deschidere la care vor participa oficiali ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai autorităților, profesioniști ai unității medicale, dar și personalități ale lumii medicale românești, va avea loc inaugurarea începerii lucrărilor de construcție la Centrul de Excelență în Medicină Translațională, inaugurarea Centrului de Transfuzii, dar și inaugurarea Laboratorului de Citogenetică și de Imunofenotipare. De asemenea se vor celebra și 20 de ani de dializă în Institutul Clinic Fundeni.

Pentru a întări colaborarea cu alte unități medicale din țară, Zilele Institutului Clinic Fundeni sunt organizate în premieră anul acesta în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) „Sfantul Apostol Andrei” din Constanța. Astfel, lucrările ştiinţifice prezentate în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni vor avea loc în Constanța, în perioada2-5 octombrie 2014. Se anunţă un program ştiinţific complex, care va include pe lângă simpozioanele dedicate medicilor din toate specilitățile reprezentate în I.C. Fundeni şi o sesiune dedicată asistenţilor medicali.

SănătateaTV.ro