Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a primit aviz pozitiv pentru reluarea activității în blocul operator și secțiile de terapie intensivă din partea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, a anunțat luni, 11 martie, managerul Institutului, dr. Beatrice Mahler.

La acest moment nu se știe când va fi reluată activitatea în blocul operator și în secțiile de terapie intensivă ale Institutului „Marius Nasta”. Acestea au fost închise la data de 19 februarie, in urma unei autosesizări privind existența unei infecții cu Acinetobacter.

Joi, 7 martie, inspectorii sanitari de la DSPMB au recoltat probe de sterilitate din Institut, ca urmare a finalizării procedurii de curățenie și dezinfecție terminală. Au fost recoltate probe de apa sterilă și probe de sterilitate a suprafețelor din blocul operator și secțiile de ATI ale institutului (pereți, paturi, etc.) Personalul medical din secțiile contaminate a fost și el testat pentru a exclude posibilitatea de reinfectare.

Ultimul update: 11 martie 2019

SănătateaTV.ro