Coronarografia este o metodă de diagnostic minim invazivă, ce se realizează prin abordarea unuia dintre vasele ce ajunge în mod uzual la inimă şi prin injectarea unei substanţe de contrast. O astfel de tehnică se utilizează frecvent la Centrul Medical Hemodinamic. Intervenţia durează aproximativ 15 minute, timp în care pacientul nu este supus unei anestezii generale, ci doar uneia locale, respectiv în zona membrului superior sau al celui inferior. Această metodă este una de diagnostic şi nu de tratament, intervenţia de corectare fiind necesară doar dacă la nivelul coronarienelor se identifică nereguli.

O astfel de metodă de diagnostic a fost realizată de dr. Lucian Zarma la o pacientă în vârstă de 47 de ani. Femeia s-a adresat Centrului Medical Hemodinamic după ce, timp de un an de zile, a acuzat dureri în piept.

Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic este o companie specializată în domeniul radiologiei şi cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie. Astfel, cu ajutorul echipamentului ultramodern și personalului medical profesionist pacienții au parte de cea mai bună îngrijire medicală la Centrul Medical Hemodinamic.

SănătateaTV.ro