Copiii cu dizabilități beneficiază, începând de astăzi, de intervenții chirurgicale stomatologice sub anestezie generală la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” București, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) printr-un comunicat. Sprijinul acordat copiilor cu nevoi speciale de Primăria Capitalei prin ASSMB vine în urma mai multor solicitări adresate unității medicale de părinții acestora.

Intervențiile vor fi realizate de o echipă medicală formată dintr-un chirurg OMF, anestezist și un medic dentist cu competență în pedodonție (stomatologie pediatrică). Pacienții trebuie să se prezinte la spital cu bilet de trimitere și, în urma consultației de specialitate realizate de o echipă medicală, vor fi programați pentru intervenție, se arată în anunțul ASSMB. Pacienții minori cu nevoi speciale programați pentru intervenții chirurgicale sub anestezie generală vor primi și asistență stomatologică pentru o serie de afecțiuni dentare cronice.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” din București, aflat în administrarea ASSMB, are experiență în asigurarea tratamentului de specialitate pentru copiii cu dizabilități, care prezintă afecțiuni chirurgicale în sfera oro-maxilo-facială.

ASSMB are în derulare încă două proiecte prin care copiii din București pot beneficia de aparate ortodontice gratuite. Este vorba despre programul Smile, prin care copiii cu vârste între 10 și 17 ani primesc vouchere în valoare de maximum 900 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic fix, dar și de programul Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București, prin care copiii cu vârste între 7 și 16 ani beneficiază de decontare de 750 de lei. În acest caz, din cauza numărului mare de solicitări, înscrierile în program au fost întrerupte temporar.

Ultimul update: 31 octombrie 2018

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.