Ministerul Sănătății anunță că, la 15 septembrie, va începe campania de vaccinare antigripală a populație. Primele doze de vaccin gripal ar trebui să ajungă la direcțiile județene de sănătate publică la jumătatea lunii septembrie. De acolo, vaccinul va ajunge la populație prin intermediul cabinetelor medicilor de familie și al unităților sanitare cu paturi. Conform recomandărilor forurilor internaționale (Organizația Mondială a Sănătății, Centrul European pentru Controlul Bolilor), vor beneficia gratuit de imunizarea împotriva gripei persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, gravidele.

Achiziția realizată de MS s-a făcut în baza acordului-cadru existent, iar valoarea dozelor de vaccin comandate pentru sezonul 2018-2019 este de 11.205.200 de lei (cu TVA). „Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de doi ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp și să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenție”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Comunicatul de presă emis de MS recomandă populației să respecte cu strictețe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și în special prin gripă.

Ultimul update: 19 octombrie 2018

SănătateaTV.ro