Astăzi este ziua dumneavoastră, prof. dr. Nicolae Hâncu. La 6 iulie 1940, s-a născut la Blaj, omul care a devenit medicul și academicianul de astăzi Nicolae Hâncu, una dintre cele mai importante personalități medicale actuale ale României.

Nicolae Hâncu a absolvit Faculatea de Medicină Generală din Cluj în 1963, a fost Președintele Societății Române de Diabet și a fondat Federația Română de Diabet Nutriție și Boli Metabolice pe care a condus-o mai mulți ani.

Ce înseamnă și astăzi o zi de muncă pentru prof. Dr. Nicolae Hâncu?

Consultă pacienți, citește, scrie, se informează despre tot ce este nou în medicina internațională și, bineînțeles, face sport, iar dacă ziua îi permite, plimbări în Parcul Central din Cluj.

Diabet Nutriție și Boli Metabolice este specialitatea din medicina românească la a cărei dezvoltare putem afirma, cu siguranță, că și-a pus amprenta și prof. dr. Nicolae Hâncu.

Prof. dr. Nicolae Hâncu a contribuit la formarea a zeci de generații de medici, mulți dintre aceștia fiind astăzi adevărate repere profesionale în medicina românească.

Implicarea în viața socială este una dintre preocupările majore ale profesorului Nicolae Hâncu, el fiind inițiatorul și organizatorul unui eveniment lunar de tradiție pentru viața socială a Clujului - „Gala Medicină, Artă, Cultură”.

Din anul 2011, el este membru de onoare al Academiei Române.

Prof. dr. Nicoale Hâncu, un medic care și-a dedicat întreaga viață medicinei, „cea mai nobilă dintre arte”, un om în slujba omenirii, un medic diabetolog care a adus contribuții importante în diabetologia românească, un intelectual, o autentică valoare pentru medicina din România.

Echipa SănătateaTV.ro îi urează domnului prof. univ. dr. Nicolae Hâncu un călduros “La Mulți Ani!”.

Ultimul update: 6 iulie 2019

SănătateaTV.ro