La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” s-a inaugurat astăzi Centrul integrat de medicină nucleară, cel mai performant din Europa la acest moment, destinat depistării afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice.

Construcția și dotarea centrului a presupus o investiție de peste 4,4 milioane de euro, în care au fost incluse și costurile pentru pregătirea personalului medical care va opera aici. Inaugurarea a fost făcută în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

„În momentul de față ce avem aici, în acest centru, reprezintă dotarea cea mai performantă la nivel european într-un astfel de spital. Este un proiect care se duce undeva la o valoare de 4,5 milioane de euro, adică o sumă consistentă”, a declarat ministrulApărării Naţionale, Mihai Fifor.

Proiectul a avut ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri medicale unitare, prin asocierea unitară a investigaţiilor PET CT cu SPECT CT, capabilă să asigure servicii de diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.

„Acest centru este foarte important pentru că întrunește două capabilități: capabilitatea de investigație imagistică, adică de scintigrafie, dar care adaugă această tomografie computerizată, adică o imagine 3D. Scintigrafia normală era o scintigrafie într-o singură dimensiune, aici avem o imagine 3D, deci o acuratețe extraordinară a diagnosticului. În același timp avem și această componentă de PET CT care este cea mai capabilă în acest moment”, a menţionat General de Brigadă , conf. univ. dr. Florentina Ioniță, Manager Spitalul Militar de Urgență „Dr. Carol Davila”.

De serviciile medicale operate în centru vor beneficia toţi asiguraţii din sistemul public de sănătate, urmând ca, ulterior ele să fie introduse pe lista investigațiilor incluse în Programul Național de Oncologie.

SănătateaTV.ro