Laboratorul de cardiologie intervențională din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” a  fost dotat cu aparatură de ultimă generație, în valoarea de 1,5 milioane de euro. 

„Cardiologia intervențională este vârful cardiologiei, dar nu mai este un lux. Este o normalitate, este un standard. Aceasta este probabil ceea ce în România nu se înțelege foarte bine la toate nivelurile.  Nu putem face o medicină de urgență sau o medicină performantă doar cu stetoscopul și cu tensiometrul. În laborator avem doi doctori cardiologi cu atestat de cardiologie, un tânăr doctor ce tocmai a devenit specialist  și lucrează în laborator sub supravegherea și sub îndrumarea cardiologilor deja specializați și avem tineri rezidenți în cardiologie care își desfășoară stagiul de cardiologie invazivă. Dorim din toată inima să devenim unul dintre centrele de formare, adică suntem Clinică universitară, dorim ca rezidenții de cardiologie să-și îndrepte atenția și asupra centrului nostru”, a declarat prof. univ. dr. Crina Sinescu, șeful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Modernizarea Laboratorului de cardiologie intervențională a fost posibilă cu ajutorul Ministerului Sănătății.

„Existența unui astfel de laborator era de dorit și practic redă o normalitate la care cu toții dorim să ne raportăm. Această metodă de diagnosticare, angioplastia, este una dintre cele mai eficiente și era normal ca spitalul dumneavoastră să beneficieze de un astfel de laborator”, a precizat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din data de 27 octombrie 2014.

SănătateaTV.ro