Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Laszlo Attila, a vorbit la o dezbatere despre vaccinare despre posibilitatea vaccinării în farmacii, prevedere aprobată în Senat, ca soluție pentru creșterea ratei de imunizare.

”Sunt țări care au acest mecanism bine pus la punct”, a afirmat oficialul.

”O altă problemă la care va trebui să ne gândim un pic mai serios – desființarea circumscripțiilor de copii”, a mai punctat senatorul. El a amintit că în proiectul aprobat de Senat este prevăzută asigurarea lanțului de frig pentru vaccinuri până la utilizatorul final, la medicul de familie. Măsura ar fi importantă în special pentru pacienții din mediul rural.

”Un alt aspect care ar trebui regândit îl reprezintă campaniile de vaccinare cu puncte mobile sau caravane de vaccinare”, a mai atras atenția Laszlo Attila.

De asemenea, oficialul a mai vorbit despre problema vaccinării adulților. El a oferit ca exemplu faptul că virusul HPV, care poate provoca un cancer de col uterin, poate provoca și cancer de gât, care afectează inclusiv bărbații.

Dr. Laszlo Attila a vorbit chiar de un mecanism de urmărire a investiției făcute prin vaccinare, care permite evitarea altor cheltuieli, mai mari. ”Gândiți-vă cât costă Hepatita B”, a subliniat el.

Ultimul update: 30 septembrie 2019

SănătateaTV.ro