Clinica ORL a Spitalului Municipal Timişoara a fost renovată și beneficiază de condiţii de spitalizare pentru pacienţi, în urma unei finanţări în valoare de 1,8 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Saloanele, coridoarele și băile au fost complet reabilitate, tâmplăria ușilor și ferestrelor a fost renovată. În unitate au fost amenajate două saloane pentru pacienţii cu cancer, iar pentru copii, saloanele au fost decorate cu scene din basme. Cea mai importantă investiție este însă montarea unui ascensor care va deservi toate etajele, mai puțin demisolul.

„Dorinţa noastră a fost mereu aceea de a creşte calitatea actului medical. Proiectul a însemnat, odată cu includerea liftului, o revoluţie în clinica ORL, pentru că până acum pacienţii erau duşi cu targa între etaje, pentru că sălile de operaţie sunt la etajul I şi de foarte multe ori se opreau pe scări, până când ajungeam în sala de operaţie”, a declarat şefa Clinicii ORL, Marioara Poenaru, potrivit Agepres.

„Noul proiect va asigura realizarea unui corp de clădire cu patru etaje, prin supraînălţarea a ceea ce avem în acest areal. Asigurăm astfel spaţii în aceeaşi locaţie pentru ceea ce înseamnă activitatea medicală în domeniul ORL”, a afirmat primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu.

Clinica ORL a Spitalului Municipal din Timișoara va fi extinsă și dotată cu echipamente de ultimă generație, printr-un proiect realizat cu fonduri europene în valoare de 10,5 milioane de lei.

Clinica deserveşte mii de pacienţi, iar un compartiment este destinat pentru implantul cohlear şi unul pentru copii, a spus dr. Marioara Poenaru.

„Până acum s-au efectuat 156 de implanturi cohleare prin program naţional, preţul unui implant fiind de 25.000 de euro, iar copiii care sunt implantaţi în clinica noastră au vârsta de la un an. De aceea au fost necesare circuite medicale separate, dotări”, a explicat dr. Poenaru.

Aceasta a adăugat că săptămânal sunt operaţi, în medie, doi bolnavi cu cancer laringian, în timp ce între cinci şi zece pacienţi sunt diagnosticaţi săptămânal cu forme de cancere din spectrul ORL, de la cele ale rinofaringelui la cele nasosinusale, cancere de amigdale, de ureche.

Șefa clinicii ORL a spus că anual sunt internați aproximativ trei mii de pacienți, iar în ambulatoriu cifra ajunge până la zece mii.

Ultimul update: 30 octombrie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.