Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, are în vedere asigurarea de locuinţe de serviciu pentru personalul medical din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis de instituţie.

„Primăria Capitalei a decis să devină jucător activ pe piaţa imobiliară. Având în vedere că domeniul medical a devenit deja o urgenţă, suntem interesaţi să intrăm şi pe nişa de locuinţe de serviciu. În cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei avem 1.100 de medici şi 3.500 de asistenţi şi asistente. Am luat decizia să alocăm suma de 15 milioane de euro, care va merge către achiziţia de locuinţe de pe piaţa liberă”, a declarat primarul Gabriela Firea în comunicatul de presă.

Potrivit edilului, în prima etapă se doreşte achiziţionarea a 300 de apartamente, iar în a doua etapă, 200. În total, se doreşte achiziţionarea a 500 de garsoniere, apartamente cu două şi trei camere pentru medici şi asistenţi, în zona celor 19 spitale, dar şi în zone cu acees la metrou şi staţii RATB.

SănătateaTV.ro