Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, în cadrul Adunării sale Generale, numirea a patru noi Ambasadori ai bunăvoinței pentru promovarea sănătății globale. Este vorba despre mama cântăreței Lady Gaga, Cynthia Germanotta, despre fostul președinte al Liberiei Ellen Johnson Sirleaf, despre portarul echipei naționale de fotbal a Braziliei, Alisson Becker și despre Natalia Loewe Becker, medic și activistă pentru sănătate în Brazilia.

Ei vor promova în întreaga lume inițiative și programe pentru sănătate, creșterea și pregătirea specialiștilor în domeniul medical și asistență pentru sănătatea mintală.

“Îi salut pe președintele Ellen Johnson Sirleaf, pe Cynthia Germanotta, Alisson Becker și Natalia Loewe Becker ca noi Ambasadori ai bunăvoinței și aștept cu nerăbdare să lucrez cu ei în următorii ani”, a declarat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

“Fiecare dintre noii noștri ambasadori este campion în domeniul său, de la ajutarea la reconstrucția și dezvoltarea comunităților, la lupta pentru îmbunătățirea sănătății mintale sau la a fi modele pentru un stil de viață mai sănătos”, a adăugat el.

Ultimul update: 24 mai 2019

SănătateaTV.ro